YAPAY ZEKÂ FABRİKASI

Program Hakkında

Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nın amacı akademiden ve iş dünyasından girişimcilik ekosistemine adım atmış ve sorun çözmeye odaklı, başarılı kurucuları keşfetmek, uzun yıllarda alacakları yolu bir yıldan az sürede aldırmaktır. Programımız girişimlerin ölçeklerinden bağımsız olarak girişimlere terzi usulü yöntemlerle destek olmaktadır.

img
img
img
img
img

Yapay Zekâ Fabrikası

Program Hakkında
Yapay Zekâ Fabrikası; sürekli olarak girişim tarayan ve aday girişimleri davet eden, ortak akıl ve bilimle hareket eden, iş birliğini ve yatırımı odağa alan, İş Bankası Grup imkanları ve pilot çalışma (PoC) fırsatları sunan, hedef odaklı opsiyonel destek veren mekanizmasıyla sürekli öğrenen ve kendini güncelleyen bir program olarak kurulmuştur.
Programın Amacı
Yapay Zekâ Fabrikası Programı’nın amacı yatırım için değerlendirmeye alınacak yapay zekâ girişim sayısını, mevcut girişim erişim kanallarına ek olarak iş ortaklıkları ve odaklı fabrikalar ile artırmayı, daha önce erişilmesi dokunulması mümkün olmayan girişimlere de mümkün olan en erken aşamada ulaşmaktır.
Programın Hedefi
Ekosistemdeki yapay zekâ (YZ) odaklı girişim sayısını artırmayı, Girişimlerin ihtiyaçlarına yönelik destekler sağlayarak hedeflerine ulaşmalarını hızlandırmayı, Grup stratejilerine hizmet eden yapay zekâ (YZ) dikeyinde topluluk ve yatırım portföyü oluşturarak ekonomik ve stratejik değer elde etmeyi, Akademi ve İş Dünyası’nda çeşitli nedenlerle girişimcilik ekosistemine adım atamamış (fikrini ürünleştirememiş) yetkin ve deneyimli kurucuları keşfetmeyi ve girişimcilik ekosistemine kazandırmayı hedeflemektedir.
Program Süreci
Yapay Zekâ Fabrikası program kabul sözleşmesini imzalayan girişimler ile 12 ay uygulama + 12 ay izleme süreci olmak üzere destek verilmeye devam etmektedir. Bu süre zarfında girişimin ihtiyaçları doğrultusunda girişimin yanında olarak ölçeklenmesine yardımcı olunmaktadır.
1254
Girişim
145
Görüşme
4
Kohort
23
Program Kabul
YAPAY ZEKÂ FABRİKASI

Yapay Zekâ Fabrikası Programı Girişim Kabul Süreci

1
Girişim Tarama ve Referans Kontrol
2
Kısa Liste
3
Birebir Görüşmesi
4
Aday Davet
5
Jüri Değerlendirmesi
6
Seçim Komitesi
7
Girişim Kabul
8
Programa Kabul Sözleşmesi
9
İlk Durum Tespiti (DD)
10
DD'yi Geçenler İçin Yatırım Sözleşmesi
11
İlk katılım